Alles Over Levensproblemen Youngman met uitzicht op dor landschap - Alles Over Levensproblemen Banier

Omgaan met spanning


Omgaan met spanning - Reactie op stress
Omgaan met spanning begint met het begrijpen van de stressreactie van het lichaam. Het lichaam ondergaat drie verschillende stressfasen. Deze fasen zijn de volgende:

De "vecht-of-vlucht" reactie: In deze fase ervaart het lichaam een bedreigend gevaar. Een energiegolf overspoelt het lichaam, wat de mens in staat stelt om de dreiging af te wenden of om van het gevaar te vluchten.

De weerstandsfase: Deze fase treedt op wanneer het gevaar na de vecht-of-vluchtreactie aanwezig blijft. Het lichaam scheidt verschillende hormonen af om het lichaam gedurende lange termijn-stress te mobiliseren.

De uitputtingsfase: Wanneer het lichaam de eerste twee fasen succesvol afrondt, dan zal het de derde fase ingaan: uitputting. Dit is een tijd waarin het vermoeide lichaam zichzelf herstelt.


Omgaan met spanning - Wanneer wordt stress een probleem?
Omgaan met spanning is een noodzakelijkheid in onze moderne, snelle wereld. Drukke agenda's, verkeersdrukte, geldzorgen en relationele problemen houden veel mensen in een chronische gespannen toestand.

Stress wordt een probleem als iemand een gevoel van aanhoudend gevaar ervaart. Tijdens de vecht-of-vluchtreactie en de weerstandsfase produceert het lichaam een groot aantal nuttige hormonen. Maar overvloedige hoeveelheden van die stoffen kunnen schadelijke gevolgen voor het lichaam hebben. Adrenaline helpt bijvoorbeeld bij de energieproductie gedurende stressvolle periodes. Maar als het lichaam langdurig adrenaline gebruikt, dan leidt dit tot een verzwakking van het hart. Cortisol en vasopressine, stoffen die in de weerstandsfase vrijkomen, verhogen de bloeddruk en de bloedsuikerniveaus en kunnen de wanden van de slagaders vernauwen door de hoeveelheid bloedplaatjes te verhogen.

Tijdens langdurige stress heeft het lichaam zelden tijd om zich te herstellen. Het lichaam blijft in een cyclus die bestaat uit vechten, vluchten en weerstand, met weinig of geen tijd om te rusten. Dit beïnvloedt de slaapcyclus van het lichaam en leidt zo tot een toenemende lichamelijke vermoeidheid en langere herstelperiodes.


Omgaan met spanning - Symptomen
Omgaan met spanning begint met een begrip van de symptomen van een overmatige hoeveelheid stress. Deze symptomen zijn onder meer: uitputting, slaapproblemen, hoofdpijn veroorzaakt door spanning, je onophoudelijk zorgen maken, donkere randen onder de ogen, problemen met de spijsvertering, verlaagde immuniteit, een slecht humeur, woede-uitbarstingen, een gebrek aan concentratie, enzovoorts.

Als jij denkt dat je dergelijke symptomen van spanning ervaart, praat er dan met een medisch deskundige over. Hij of zij kan een diagnose stellen door jouw medische en persoonlijke geschiedenis te evalueren. Het is gemakkelijker om met spanningen om te gaan als je hulp hebt.


Omgaan met spanning - Stappen naar een zorgeloos bestaan
Omgaan met spanningen vereist dat je actief bezig bent met positieve veranderingen. Er zijn stappen die je kunt zetten om veiligheid in een wereld vol zorgen te vinden.

De aanpak van stress en spanning bevat de volgende stappen:

  • Lach: Neem het leven niet zo serieus. Een gevoel voor humor helpt om zorgen te overwinnen door het verstand af te leiden. Lachen kan ook endorfines produceren, die helpen om pijn te verlichten en om een gevoel van ontspanning en vreugde te bewerkstelligen. Vertel een grap, bekijk een comedy op TV, en lach wanneer slechte dingen gebeuren. Je zult je beter voelen met een glimlach op je gezicht.


  • Maak plannen: Het heeft geen zin om je zorgen te maken. Het kan situaties of resultaten niet veranderen. De enige manier waarop veranderingen kunnen plaatsvinden is door actie te ondernemen. Neem zelf het heft in handen om de zaken te veranderen in plaats van je er zorgen over te maken. Bezorgd over geld? Stel een budget op of schakel een professionele financiële raadgever in. Productiviteit schept een atmosfeer van positieve veranderingen die zorgen niet tot stand kunnen brengen. Dit maakt het mogelijk om spanningen te overwinnen.


  • Kruiden: Er zijn diverse kruiden die je kunnen helpen om gevoelens van spanning te verlichten. Adaptogene kruiden, zoals de ginsengs en silybum zijn goede kruiden om te overwegen. Adaptogenen verhogen de lichamelijke weerstand tegen stress. Voordat je begint met het gebruik van kruiden moet je, zoals altijd, de richtlijnen op de verpakking volgen en dit met je arts bespreken.


  • Zoek professionele hulp: Zorg dat je iemand ter beschikking hebt met wie jij je zorgen kan bespreken. Dit kan helpen om de spanning te verlichten. Een goede therapeut zal aandachtig luisteren wat jou in staat zal stellen om je onderliggende zorgen te ontdekken. Samen kun je productieve manieren ontwikkelen om met jouw stress om te gaan, zodat je emotioneel en lichamelijk kunt herstellen.


Read Omgaan met spanning Page 2 Now!



WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen





Hoe kan ik God kennen?




Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Alle rechten voorbehouden