Clicky

Gestionarea Diabetului

Gestionarea Diabetului

 - Ajustarea Stilului de Viata
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Gestionarea Diabetului

Gestionarea Diabetului – Intelegerea problemei
Este oare posibila gestionarea diabetului? Atitudinea fata de diabet poate varia de la indiferenta la frica extrema si agitatie. De aceea, o intelegere clara a bolii determina promovarea unei atitudini proactive fata de gestionarea ei. Simplu spus, diabetul este o conditie in care cantitatea glucozei in sange este prea mare deoarece organismul nu o poate prelucra corespunzator. Lucrul acesta duce la inabilitatea pancreasului de a produce suficienta cantitate de insulina. Insulina este un hormon care ajuta corpul sa foloseasca corespunzator glucoza si s-o directioneze spre celulele unde este folosita ca aliment. Glucoza vine din digestia carbohidratilor. Pentru a gestiona cu succes diabetul, trebuie gasite mijloace care sa ajute organismul in digestia corespunzatoare si metabolizarea glucozei.


Gestionarea diabetului – Pasi practici
Sunt cateva modalitati de gestionare a diabetului. Totusi, fiecare program de gestionare a diabetului necesita schimbarea modului de gandire si a stilului de viata.

  • Primul pas in gestionarea diabetului este sa mergi la un medic specialist in probleme de diabet. Specialistul va stabili severitatea diabetului pacientului si va decide daca sunt necesare injectii cu insulina. In cazurile mai putin serioase, pacientului ii vor fi prescrise medicamente care sa ajute organismul in folosirea glucozei. Unul din obiectivele medicului este sa-l invete pe bolnav sa-si controleze nivelul glucozei in sange. Injectiile cu insulina sau medicamentele luate la timpul prescris vor realiza acest scop.

  • Pe langa consultatia medicala, cea mai importanta metoda de gestionare a diabetului este schimbarea stilului de viata. Schimbarea aceasta va include atentia sporita la dieta si o mai mare activitate fizica. Din moment ce diabetul este o boala in care nivelul glucozei in sange este prea ridicat, planurile de dieta pentru gestionarea diabetului vor include mentinerea consecventa a nivelului glucozei in sange de-a lungul zilei. Un dietician licentiat poate poate ajuta la determinarea nivelului optim pentru fiecare om in parte. Nivelul acesta va fi determinat de multi factori fizici, inclusiv sexul, varsta, ocupatia si alte conditii de sanatate. Este important de retinut ca modificarea dietei pentru gestionarea diabetului nu inseamna ca toate mancarurile vor fi eliminate din dieta ta.



  • Cheia unei diete corespunzatoare este echilibrul, iar dieta diabetica este pur si simplu o dieta sanatoasa pe care ar trebui s-o adopte fiecare om. Gestionarea diabetului cu ajutorul dietei adecvate include mancarea produselor obisnuite bazate pe varietatile integrale ale painii, cerealelor si pastelor. Cel putin cinci portii de fruce si legume ar trebui mancate zilnic. Consumarea fructelor ar trebui repartizata in timpul zilei pentru a mentine nivelul optim de glucoza in sange. O dieta buna va avea de asemenea mai putina sare si grasime. Dulciurile cu zahar vor fi reduse la minimum. Daca se mananca deserturi bogate, consumarea de alte grasimi si carbohidrati trebuie redusa dramatic.

  • Un alt factor in gestionarea diabetului este mentinerea unei greutati sanatoase. Majoritatea oamenilor cu doua feluri de diabet, feluri de diabet care au loc atunci cand organismul nu produce suficienta insulina sau insulina produsa nu functioneaza corespunzator, sunt supraponderali. Pierderea greutatii nu doar ii va ajuta sa controleze diabetul, ci va scadea riscul de a avea alte probleme de sanatate cum ar fi bolile cardiovasculare.

  • Gestionarea reusita a diabetului va necesita o activitate fizica crescuta. Mersul pe jos este un exercitiu natural pe care majoritatea oamenilor il pot face. Oricand este posibil, mergeti pe jos in loc sa conduceti, si urcati scarile pe jos inloc sa folositi liftul sau scara rulanta. Activitatea fizica mai mare nu doar regleaza nivelul de zahar in sange, ci este folositoare pentru inima, plamani si articulatii, oferind un sentiment de buna dispozitie.
Nimeni nu trebuie sa se expuna efectelor negative si de lunga durata ale diabetului, ci dimpotriva, trebuie cautat sfatul unui medic specialist si apoi medicamentele prescrise sa fie luate. Adoptarea unui nou stil de viata si a unei noi mentalitati este cheia vitala a succesului. Regimul alimentar atent, vegherea asupra greutatii si cresterea activitatii fizice aduce gestionarea diabetului pe taramul posibilitatii. Aceste schimbari ale stilului de viata produc tuturor o stare buna de sanatate.

Gestionarea Diabetului – Aspectele mintale
Aspectul mintal al gestionarii diabetului este de multe ori trecut cu vederea in informatia publicata. Diabetul poate fi dificil din punct de vedere emotional si poate duce la depresie. Este important sa-ti amintesti ca nu esti singur.

“Am gasit ajutor in grupurile de sprijin. Ele mi-au conferit atat instructiuni, mangaiere, cat si pace in inima. De asemenea, m-am bizuit puternic pe Dumnezeu pentru mangaiere. El nu a ales sa ma vindece de boala mea fizica, insa m-a ajutat in luptele mele zilnice la nivelul mintii. Am gasit mangaiere in Matei 11:28-30: “Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna. Luati jugul Meu asupra voastra, si invatati de la Minte, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna prentru sufletele voastre.” Ca diabetici, putem experimenta odihna si eliberare de frica a ceea ce poate face diabetul.

“Daca nu ai experimentat pacea de a-L cunoaste pe Dumnezeu, dar ai vrea sa gasesti mangaierea Sa si singuranta vietii vesnice, afla acum ceea ce viata de cunoastere a lui Isus ca Mantuitor si Mangaietor poate face pentru tine. Stiu ca in El am gasit si eu odihna.”

Invata Mai Multe Despre Cunoasterea Mangaierii lui Dumnezeu!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?




Urmareste-ne:




English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Oboseala Cronica
Menopauza
Gestionarea Diabetului
Operatie de Bypass Gastric
Incetinirea Procesului de Imbatranire
Caderea Parului
Obezitatea
Calmarea Durerii Cronice
Bolnavii de Cancer
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Gestionarea Diabetului to My Google!
Add Gestionarea Diabetului to My Yahoo!
XML Feed: Gestionarea Diabetului
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.